Multimedia Art Productions


GENEALOGIE MEIJER & DULKEN

• Johannes Daniel Dulcken (21 April 1706 – 11 April 1757)
• Johannes Lodewijk Dulcken (15 April 1735 –
1793/1795 )
Johannes Dulcken ( 26 December 1768 - ?)
Alida Dulken ( 11 Januari 1809 - Ter Eem 12-05-1859) x Johan George Meijer ( 7 September 1806 - ?)

• Carel Hendrik Meijer 1846
Johan George

• Matthijs Nicolaas Meijer 1882
• Matthijs Nicolaas Meijer 1914
Hans Meijer 1949


Johannes Dulcken geboren te Hasselt 1768
Hasselt-Dulcken:Koning


Doop Johannes Dulcken


uitsnede

Den 17 April 1795

Compareerden Jan Dulken van Hasselt gereformeerd: oud 27 jaren, in de Lydsekruisstraat onder de bank van Lening. ouders dood. gead: met Dirk Steen, in de langelydsedwarsstraat.
Margaretha Koers. Van Giethoorn. Gereformeerd oud 26 Jaren op de Kyzersgragt. Ouders dood. gead. met Jannetje Frederiks Smienk. Op de Brouwersgragt



Het huwelijk zelf werd gesloten op 3 mei 1795 in in de Nieuwe Kerk AMSTERDAM


Trouwboek

Nieuwe Kerk:Johannes Dulken : Margaretha Koers kopie


ALIDA DULKEN GEBOREN 27 december 1808 Gedoopt 11 januari 1809 NIEUWE KERK AMSTERDAM
Alida Dulken geboren 27 december pijl

Alida Dulken 1809 dochter van Jan Dulken trouwt met Johan George Meijer 1806

Anna Adelhijd en Meijer
Scherm­afbeelding 2024-03-03 om 14.16.00
De ouders van Johan George Meijer (1771- ?) afkomstig uit 't Hannover - Luthers- beroep SMID

Johan Casper Hendrik Meijer:Heijnse
Anna Aleijd Heijnse
Johan Casper Hendrik Meijer & Anna Adelhijd Hijns OVERLEDEN TER EEM
overleden ter Eem
vader-smid
uitsnede-alida-2
1892 CAREL HENDRIK MEIJER, ZOON VAN JOHAN GEORGE MEIJER EN ALIDA DULKEN TE LAREN - SMID

carel-hendrik

Het Zevenend is het oudste gedeelte van Laren. Vanuit deze nederzetting is het dorp uitgegroeid tot andere buurten die zich op den duur bundelden tot één geheel. Het Zevenend is ontstaan in de Engh bij het begin van het St. Janskerkhof, daar waar de 7 veldwegen tezamen kwamen. Het end van de zeven wegen. Waarschijnlijk is daardoor de typische naam Zevenend ontstaan. Want zo goed in het oosten van Laren het Oosterened ontstond zo had men het Zevenend dat in het zuiden ligt het Zuiderend kunnen noemen. We zullen het er maar op houden dat de betekenis van de naam Zevenend, het ‘End’ van de ‘Zeven’ wegen is, die pas in zwang is gekomen toen de Laarders in verband met veiliger wonen, zich hadden teruggetrokken vanuit de Engh naar het tegenwoordige Zevenend en daar een hechte gemeenschap vormden.

Laren Zevenend
Op de acte van overlijden CAREL HENDRIK MEIJER 1892 staat….WONENDE ALHIER…. ZEVENEND 238 maar op de registratie in Amsterdam was het woonadres RAPENBURG 2 C maar geeft het adres EEMNESSERWEG te Laren NH
kaart laren zevenend
Laren Eemnesserweg

06a.jpg

Smidslaantje.
Dat smalle steegje liep jaren terug achter smid Van den Bergh (Die waarschijnlijk de smederij van de Meijer’s overgenomen heeft) om en mondde in de Kleinlarenweg uit (nu
St. Janstraat). Dat steegje begon tegenover het politiebureau en liep tussen de tegenwoordige firma Gielen en de Smederij. De P.C. van den Brinkweg bestond nog niet. Toen de Kleinlarenweg en de P.C. van den Brinkweg werden aangelegd, verdween die helft van het steegje dat achter de smederij liep. De andere helft die in de St. Janstraat uitkwam werd toen het Smidslaantje genoemd, naar smid Van den Bergh.

Een gezicht op de Brink in 1916.
Hoewel er toen al veel was veranderd, is dit beeld intussen ook weer oud. Vanaf links zien wij het woonhuis van smid Klaas van de Bergh.




Johan George Meijer is woonachtig geweest in de Ridderstraat te Amsterdam en Schans Bolwerk te Amsterdam naast de suikerfabriek.
Drie generaties smid te Amsterdam
smeden

Ridderstraat
Amsterdam-Ridderstraat
Schans Bolwerk naast de suikerfabriek.
Schans Bolwerk naast Suikerfabriek
TER EEM
Alida Dulken overleden ter Eem

Op de plek waar nu Eembrugge ligt ontstond rond 1200 het kerkdorp Ter Eem, vanaf 1347 versterkt met het Huis Ter Eem. Vanuit dit dorp werd de Eemvallei ontgonnen door de bisschop van Utrecht. Geleidelijk aan werd Ter Eem overvleugeld, qua inwoneraantal en economische activiteit, door Eemnes. Aan het eind van de zeventiende eeuw werd het kasteel afgebroken. Nog later veranderde de naam van de nederzetting in Eembrugge, wat verwijst naar de brug over de Eem waar de weg van Baarn naar Bunschoten overheen loopt. Het dorp telde in 1748 nog 58 huizen maar zou daarna afnemen. In 1811 werd het tot dan zelfstandige gerecht bij Baarn gevoegd.



Laren Eemnesserweg


Scherm­afbeelding 2024-03-05 om 14.46.03

Matthijs NIICOLAAS I REGISTRATIE
Overtoom 216
mn-meijer
MATTHIJS NICOLAAS II





After a Higher Technical College (HTS) course in electrical engineering, Hans Meijer attended the conservatory to study classical guitar where he specialised in playing the romantic guitar; he also studied renaissance and baroque lute music; Spanish and Italian vihuela; and also theorbed baroque and renaissance guitar. While a HTS student he already built his first Flemish harpsichord, followed by copies of original guitars, lutes, vihuelas, harpsichords & clavichords; he also learnt to restore square pianos. This enabled him to acquire a large collection of historical instruments which are now being used in performances of lesser-known or unknown pieces from the early history of these instruments, such as music for renaissance and baroque lute; for renaissance and baroque guitar; romantic guitar; vihuela, virginal and clavichord music; and early romantic piano music. From 1978 Hans Meijer was employed as recording-engineer-editor for Philips Classics. In order to make the most of his acquired knowledge of classical music, instruments and recording techniques, he founded the Foundation Musick's Monument in 1992.